Alarmopvolging

Met Blicon – Varel als bewakingspartner hoeft u zich geen zorgen meer te maken wie de sleutels van uw pand heeft en hoeft u geen beroep meer te doen op anderen in geval van alarmmelding..  Zodra u uw woning afsluit, nemen wij alle zorgen uit handen in het kader van alarmopvolging.  Zo kunt u met een gerust hart naar een feestje of een weekendje weg.

Wat is alarmopvolging?

Op het moment dat onze meldkamer een alarmmelding ontvangt, voor inbraak, brand of sabotage, snelt de dichtstbijzijnde bewakingsagent naar uw pand.  Ter plaatse wordt een inschatting van de situatie gemaakt en schakelt de bewakingsagent indien nodig politie en/ of brandweer in en doet hij al het mogelijke om uw bezittingen te beschermen.  Eenmaal de situatie onder controle brengt de surveillant uitgebreid rapport uit aan u en de betrokken instanties en draagt zorg voor eventuele noodreparaties.  Wanneer alles geregeld is en de veiligheid van pand gegarandeerd kan worden, vertrekt onze bewakingsagent.

Waarom alarmopvolging?

Onze bewakers zijn opgeleid en getraind om de juiste maatregelen te treffen bij een inbraak (of inbraakpoging) of bij brand. Zij weten precies hoe zij moeten handelen om de schade te beperken of te herstellen.

Het is voor u natuurlijk een geruststellende gedachte dat uw eigendommen worden bewaakt door professionals, maar daarnaast stellen de meeste politiekorpsen in België dat, indien politieassistentie gewenst is, alarmverificatie over te gaan is wanneer door u of door een bewakingsdienst wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een inbraak(poging) gaat.

Toegang tot uw woning of pand

De sleutel van uw woning wordt bewaard in een metalen cilinder die zich in de buitenmuur van uw woning bevindt.  Deze cilinder is elektronisch beveiligd en verbonden met onze meldkamer, zodat een eventuele sabotage meteen wordt opgemerkt.  De bewakingsagent kan enkel bij de sleutel wanneer hij toestemming heeft gekregen van de centralist.  Zo zijn uw eigendommen dus altijd beveiligd.

Aanbieding

Kijk hier voor de aanbieding van dit moment

Meer weten over een alarmopvolging?

Wij vertellen u graag meer over alarmopvolging door ons beveiligingsbedrijf. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.