Meldkamer

Met een aansluiting op een 24-uur bemande meldkamer, bent u altijd verzekerd van adequate opvolging van uw alarmmelding.

In deze tijd van lage sociale controle heeft een op zichzelf staand alarmsysteem onvoldoende toegevoegde waarde. Binnen het totaal beveiligingsconcept van Blicon-Varel bent u altijd verzekerd van een adequate opvolging van uw alarm.

Voordelen

Bij de meldkamer komen alle signalen binnen die een inbraak- of brandinstallatie verzendt. Dit betekent dat alle in- en uitschakelingen worden geregistreerd. Bovendien worden ook sabotagemeldingen en stroomuitval doorgegeven aan de meldkamer. Ook wordt er eens per 24 uur of continu gecontroleerd of de verbinding tussen uw systeem en de meldkamer nog functioneert.

Direct actie

Wanneer een alarmmelding binnenkomt op de meldkamer, bent u ervan verzekerd dat er meteen actie wordt ondernomen. Of het nu gaat om inbraak, brand of andere meldingen, de centralisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bezig met uw veiligheid.

Bij binnenkomst van een melding wordt onmiddellijk actie ondernomen volgens een samen met u vastgesteld protocol. De deskundige centralisten begeleiden u of schakelen indien nodig andere hulpdiensten in.

Uw voordelen van meldkameraansluiting :

  • U krijgt een alarmmelding niet via een voice respons systeem binnen, maar de centralist handelt de melding persoonlijk af. Zo kan iedere situatie afzonderlijk beoordeeld worden, wordt u persoonlijk begeleid en wordt de nodige actie ondernomen.
  • Er wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week op uw bezittingen gelet.
  • Wij bieden extra diensten aan, zoals spertijden en maandrapportages.
  • Een alarmsysteem dat niet is verbonden aan een meldkamer heeft minder zin, omdat er geen reactie komt op een alarmmelding.

Opvolgen van alarmmeldingen

In samenwerking met een externe gecertificeerde partner kunnen wij ook alarmopvolging aanbieden. Op die manier hoeft u nooit meer de deur uit voor een melding van uw alarmsysteem, hoeft u zich geen zorgen meer te maken wie de sleutels van uw pand heeft en hoeft u geen beroep te doen op anderen.

Wilt u meer informatie?