Het wordt weer vroeger donker...

15 november 2021

Met het verzetten van de klok, wordt het ’s avonds weer vroeger donker. Dit gaat gepaard met het feit dat het aantal inbraken fors toeneemt. Je hoeft de krant nog maar open te slaan of er staat weer een artikel in over een inbraak. Wist je dat er in België gemiddeld 100 inbraken zijn per dag? 

Het spreekt voor zich dat inbrekers liever te werk gegaan, wanneer ze onopgemerkt een woning kunnen binnendringen en dat ze graag zo snel mogelijk binnen willen zijn.  85% van de inbrekers zijn “gelegenheidsinbrekers”, wat wilt zeggen dat je hem in één oogopslag moeten laten zien dat hij het moeilijk zal hebben.

Graag geven we enkele tips om jouw woning minder aantrekkelijk te maken voor een inbraak: 

  • Laat binnen steeds wat licht branden, ook wanneer je niet thuis bent. 
  • Installeer in de tuin een lamp met sensor, welke aangaat bij beweging. 
  • Laat geen ramen op kiepstand staan. 
  • Verstop geen sleutel op voor de hand liggende plaatsen. 
  • Leg geen gereedschap binnen handbereik. 
 
En vooral: beveilig je woning. Een alarmsysteem, gecombineerd met camera’s schrikt enorm af. In meer dan de helft van de gevallen laten inbrekers een woning met een beveiligingssysteem links liggen. Bovendien ben je zelf ook veel geruster en heb je steeds een veilig gevoel, zowel wanneer je uit huis bent, als wanneer je thuis bent. 
 
Bron: www.politie.be – www.hln.be

Registratie camerabeelden

1 september 2021

Sinds 25/05/2018 dient iedereen die een camerabewakingssysteem bezit, deze bewakingscamera’s te registreren via www.aangiftecamera.be

Ook indien u dit voordien al deed bij de toenmalige privacy commissie (CBPL), bent u toch verplicht opnieuw te registreren via deze website. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Iedereen had een periode van 2 jaar om zich in regel te stellen. Ondertussen is deze overgangsperiode verstreken op 25/05/2020.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van Besafe. 

Regelgeving rookmelders

20 augustus 2021

Als u geen rookmelder(s) in je woning heeft, riskeert u vanaf 2021 dat uw woning ongeschikt verklaard kan worden.

Sinds 1 januari 2020 geldt een verplichting voor alle woningen in Vlaanderen dat ze moeten beschikken over een rookmelder op elke verdieping. Sinds 1 januari 2021 is het aantal controles hieromtrent enorm gestegen en zullen de gevolgen ernstiger worden. Wie niet beschikt over voldoende rookmelders heeft kans dat zijn/haar woning woning-ongeschikt verklaard wordt.

Rookmelders redden levens, het is maar logisch dat we steeds strenger worden.

De Tijd - 28/07/2020

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. meer informatie : info@blicon.com