Wie zijn wij?

Een vooruitstrevend familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in de beveiliging van woningen, winkels en bedrijfspanden. 
24/7 staan we klaar om te zorgen voor jouw veiligheid: jouw veiligheid in onze prioriteit.

Blicon-Varel Security is een familiebedrijf met landelijke spreiding en meer dan 35 jaar ervaring in totaalconcepten voor inbraak-, brand- en camerabeveiliging en toegangscontrole. We zijn vergund als onderneming voor inbraaksystemen en camerabewaking en zijn gepassioneerd door beveiliging. Inmiddels is de tweede generatie aan de slag in het bedrijf en is de opvolging verzekering. Onze bouwstenen: expertise, een persoonlijke aanpak en het installeren van totaalconcepten!

5.000 tevreden klanten

35 jaar ervaring

18 experts

8.500 installaties

Waar we trots op zijn

Ervaring en expertise

We hebben meer dan 35 jaar ervaring in inbraakbeveiliging, camerabewaking en branddetectie voor zowel particulieren als bedrijven. 

We zijn een familiebedrijf waar kennis wordt doorgegeven van generatie op generatie. Bovendien beschikken we over alle nodige vergunningen, zoals INCERT en BOSEC. 

Onze technici zijn steeds op de hoogte van innovaties en worden op regelmatige basis bijgeschoold. Bovendien beschikken zij allemaal over de vereiste diploma’s van het MBZ. 

Persoonlijk

We kiezen steeds voor een persoonlijke aanpak. Op die manier kunnen we een vertrouwensband opbouwen. We komen ter plaatse om uw wensen en noden te bekijken en gaan vanaf daar samen het traject in. Op die manier zorgen we ervoor dat de systemen perfect afstemmen op uw behoeften.

We werken steeds enkel met ons team om de beste service te garanderen!

A tot Z

Wij nemen al uw zorgen uit handen en voorzien totaalconcepten: van het uitwerken van de vrijblijvende offerte tot het installeren en onderhouden van uw systeem.

Ook staan we 24/7 paraat om eventuele storingen op te lossen en hebben we de mogelijkheid om het systeem aan te sluiten op de meldkamer en eventueel te voorzien van alarmopvolging.

Onze geschiedenis

1990 - Oprichting Blicon Security

Na het succes van Blicon Beveiliging in Nederland, werd in 1990 Blicon Security opgericht door Hubert de Leeuw, Bert Leijser en Linda Appels. 

De naam Blicon werd afgeleid van BLIksem CONtrole. 

2000 - Overname Varel Aartselaar

In 2000 namen we een deel van de Varel Group over, namelijk het filiaal in Aartselaar. Daarna werd de naam veranderd naar Blicon-Varel Security. 

2017 - Verhuis Everdongenlaan

Aangezien we uit onze voegen groeiden in het pand in Vosselaar, verhuisden we in 2017 naar ons huidige pand aan de Everdongelaan in Turnhout. Hierdoor konden we ons magazijn uitbreiden en klanten sneller voorzien. Ook groeide ons team gestaag uit van 6 naar 10 techniekers op de baan. 

2020 - Toetreding tweede generatie

In 2020 voegde (dochter) Nathalie Leijser zich toe aan het team als Operational Manager. Sinds 2021 is ook haar partner, Zeno, actief in het bedrijf. Hij neemt het technische luik voor zijn rekening. Zo is de opvolging verzekerd voor de toekomst!

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.