Waarom uw woning beveiligen?

 85% van de inbrekers zijn “gelegenheidsinbrekers”, wat wilt zeggen dat je hen in één oogopslag moet laten zien, dat ze het moeilijk zullen hebben.

Met het verzetten van de klok, wordt het ’s avonds weer vroeger donker. Dit gaat gepaard met het feit dat het aantal inbraken fors toeneemt. Je hoeft de krant nog maar open te slaan of er staat weer een artikel in over een inbraak. Wist je dat er in België gemiddeld 100 inbraken zijn per dag? 

Het spreekt voor zich dat inbrekers liever te werk gegaan, wanneer ze onopgemerkt een woning kunnen binnendringen en dat ze graag zo snel mogelijk binnen willen zijn.  85% van de inbrekers zijn “gelegenheidsinbrekers”, wat wilt zeggen dat je hem in één oogopslag moeten laten zien dat hij het moeilijk zal hebben.

Graag geven we enkele tips om jouw woning minder aantrekkelijk te maken voor een inbraak: 

  • Laat binnen steeds wat licht branden, ook wanneer je niet thuis bent. 
  • Installeer in de tuin een lamp met sensor, welke aangaat bij beweging. 
  • Laat geen ramen op kiepstand staan. 
  • Verstop geen sleutel op voor de hand liggende plaatsen. 
  • Leg geen gereedschap binnen handbereik. 
En vooral: beveilig je woning. Een alarmsysteem, gecombineerd met camera’s schrikt enorm af. In meer dan de helft van de gevallen laten inbrekers een woning met een beveiligingssysteem links liggen. Bovendien ben je zelf ook veel geruster en heb je steeds een veilig gevoel, zowel wanneer je uit huis bent, als wanneer je thuis bent. 
 
Bron: www.politie.be – www.hln.be

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.