Stroomuitval... Wat nu?

Wat zijn eigenlijk de gevolgen voor je alarmsysteem?
Ontdek hieronder alles wat je dient te weten over een stroomuitval. 

Storingsmelding

Bij een korte stroomuitval hoef je je geen zorgen te maken. Afhankelijk van welk type inbraaksysteem je hebt, zal het codeklavier gaan piepen. Dit kan je eenvoudig stoppen door de code in te geven, welke je gebruikt om in en uit te schakelen.

Daarnaast zal het codeklavier ook een storing aangeven. Deze storing zal zichzelf herstellen van zodra de stroom weer aanwezig is.

Werkt het systeem nog wel?

In de inbraakcentrale zit een noodaccu. Deze back-up accu zal het systeem van stroom voorzien, zodat uw alarmsysteem blijft werken. De reserveaccu gaat gemiddeld 24u mee, maar dit is afhankelijk van de autonomie van de accu, welke wordt bepaald door de grootte van de installatie en de leeftijd van de accu.

Tijdens het jaarlijks onderhoud wordt de noodaccu steeds getest op de autonomie. Indien deze niet meer voldoet, is het belangrijk dat deze tijdig door onze monteur wordt vervangen.

Wat met de doormelding naar de meldkamer?

Afhankelijk van het type doormelding, kan het zijn dat de doormelding wegvalt. De meeste analoge lijnen zijn bijvoorbeeld afhankelijk van stroomtoevoer.

Ook een doormelding via internet zal niet blijven werken. De modem zal immers geen stroom meer krijgen, waardoor het internet wegvalt en daarmee dus ook de doormelding naar de meldkamer. Enkel indien er een UPS is voorzien, blijft de doormelding werken.

De doormelding via een sim-kaart is wel onafhankelijk van een stroomuitval.

Nog beter is uiteraard een doormelding via zowel sim-kaart als internet. Bij een GPRS-verbinding bent u immers nog steeds afhankelijk van de ontvangst. Bij een duale verbinding bent u in principe gegarandeerd van een doormelding naar de meldkamer en wordt u dus ook steeds op de hoogte gebracht van een stroomuitval.

Zit je toch nog met een vraag? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.