Mistgeneratoren

Een ideaal en snelle beveiligingsoplossing om de kans op schade en buit te verminderen

Naast traditionele beveiligingssystemen zoals alarmsystemen en camerabewaking, worden mistgeneratoren steeds vaker toegepast. Deze apparaten kunnen een ruimte van 60m2 binnen de 5 seconden vullen met dichte mist, waardoor het zicht van indringers volledig wordt belemmerd. Zeker in een pand met kleine waardevolle materialen, waar een inbreker op korte tijd een grote buit kan maken, is een mistgenerator aangewezen.

Werking

Mistgeneratoren zijn ontworpen om een plotselinge en dichte mistwolk (zicht < 30 cm) te produceren wanneer het alarmsysteem wordt geactiveerd. Deze mist belemmert het zicht van indringers, waardoor ze gedesoriënteerd raken en niet meer in staat zijn om hun doel te bereiken en buit te verzamelen. De mist is onschadelijk en tast behalve het oriëntatievermogen van de ongenode gast niets aan, ook niet je materiaal.

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan volgend filmpje: Test met de Bandit 240 (youtube.com)

Voordelen

  • mistgeneratoren reageren onmiddellijk op een alarmsignaal
  • het verkleint de kans dat inbrekers schade kunnen aanrichten of kostbare bezittingen kunnen lokaliseren, laat staan stelen
  • preventieve werking: de aanwezigheid van een mistgenerator kan een afschrikkend effect hebben op inbrekers; 
    de aanwezigheid van mistgenerators moet altijd aangekondigd worden via een pictogram

Projectering

Het is belangrijk om bij de installatie van mistgeneratoren rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst moet de juiste positionering van de generatoren worden bepaald om ervoor te zorgen dat de mist zich snel en gelijkmatig door de ruimte verspreidt. Daarnaast moeten de generatoren worden aangesloten op het alarmsysteem om een snelle reactie te garanderen.

Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan de omgeving waarin de mistgeneratoren worden geplaatst. Niet elke ruimte is geschikt om helemaal vol te blazen met mist. Bijvoorbeeld in het geval van een hoog plafond. Dan is het belangrijk om in ieder geval de directe omgeving van de meest attractieve goederen te beveiligen.

Tot slot moeten gebruikers van mistgeneratoren op de hoogte zijn van de wettelijke voorschriften en richtlijnen met betrekking tot het gebruik ervan.

Interesse? Wij informeren jou graag!

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.